Heeft u een taxatie rapport nodig?

Als gecertificeerd en beëdigd Register Makelaar-Taxateur kan Alice iedere taxatie voor u verzorgen. Wij zijn aangesloten bij de NVM en NWWI en geregistreerd bij VastgoedCert (onder nummer RMT07.111.508) en het NRVT (onder nummer RT258256918). Een door ons opgemaakt taxatie rapport wordt dan ook door alle banken, financiering- en verzekeringsmaatschappijen geaccepteerd.

U kunt deze taxatie gebruiken voor :

  • het aanvragen van een nieuwe hypotheek;
  • het wijzigen van uw bestaande hypotheek;
  • belastingzaken, zoals successierechten bij een nalatenschap of verweer WOZ aanslag;
  • financiële afwikkeling scheiding;

 

Een NWWI-taxatie is een woning taxatie volgens de richtlijnen van Nederland Woning Waarde Instituut, waarbij de taxatie volgens duidelijke richtlijnen wordt uitgevoerd. Voor een NWWI taxatierapport voor een woning tot €500.000,- rekenen wij €700,- inclusief BTW, validatiekosten, kadasterkosten, administratiekosten en gemeentelijke leges. Het taxatietarief voor een woning boven de €500.000,- is in overleg.

De kosten van een taxatie voor het verkrijgen van een hypotheek zijn fiscaal aftrekbaar.

Indien u ten behoeve van een verkoop- of koop overweging wilt weten wat uw woning of de woning die u op het oog heeft waard is, dan heeft u geen officieel taxatierapport nodig. In dergelijke gevallen kunnen wij voor u de waarde bepalen tegen een gereduceerd tarief (of in geval van een verkoopoverweging zelfs gratis, zie ook Gratis Waardebepaling.)