Omdat zich in de praktijk meestal twee situaties voordoen bieden wij u de keuze:

1) Uw aankoopmakelaar vanaf €1995,- exclusief btw

U gaat zelf op zoek naar uw droomhuis, maakt zelf bezichtigingsafspraken en gaat zelf kijken. Op het moment dat u de woning van uw wensen heeft gevonden, neemt u het zekere voor het onzekere en zegt u tegen de verkoper of diens makelaar dat u nog een tweede keer wilt komen kijken met uw eigen makelaar. Vervolgens belt u ons en maken wij een afspraak om samen naar de woning te gaan kijken. Vanaf dat moment werken wij voor u zoals hierna onder 2) vanaf * is omschreven.

2) Uw aankoop makelaar van begin tot na de verhuizing : courtage offerte op maat

U neemt ons, op no cure, no pay basis, in dienst als uw persoonlijke aankoopmakelaar. Op basis van uw zoekprofiel gaan wij voor u op huizenjacht en zetten wij al onze middelen in om uw droomhuis te vinden.

Zoeken

Komen wij een woning tegen die voldoet aan uw zoekprofiel, dan sturen wij u direct per mail een beschrijving van deze woning. Zo ontvangt u ook 'vers' aanbod, ofwel woningen die net nieuw in de verkoop zijn gekomen en nog niet op internet te vinden zijn. U staat vooraan!

Bezichtigen

Als een van deze woningen u aanspreekt maken wij met de verkopende partij een bezichtigingsafspraak en gaan wij samen kijken. Wij kijken dan kritisch naar alle details en letten ook op zaken die u wellicht in eerste instantie niet opvallen. Na deze bezichtiging laat u alles even bezinken en desgewenst gaan we nog een of meerdere keren kijken.

* Tweede bezichtiging

Een tweede keer zie je een huis weer anders en let je op andere dingen. Daarom is het verstandig om een huis minstens twee keer te bekijken om goed te kunnen oordelen.

Wij doen uitgebreid onderzoek naar alle relevante zaken en zetten daarna met u alle sterke maar ook, of misschien wel juist, de zwakke punten van de woning op een rij.

Waardebepaling

Vervolgens bespreken wij met u wat de woning volgens ons maximaal waard is. Uiteraard krijgt u van ons een onderbouwing van deze waardebepaling.

Bieden, onderhandelen en overdracht

Bent u na afweging van de prijs en alle voors en tegens nog steeds enthousiast over het huis? Dan bepalen we samen een bod en treden wij namens u in onderhandeling met de verkoper of zijn makelaar. Komt het tot een overeenkomst, dan begeleiden wij de aankoop tot na de notariële eigendomsoverdracht.

Of: verder zoeken

Het kan ook zijn dat het huis tijdens de eerste of tweede bezichtiging tegenvalt en u niet meer geïnteresseerd bent. Of het komt niet tot een transactie, omdat bijvoorbeeld de fundering niet goed blijkt te zijn of omdat de verkoper niet akkoord gaat met uw maximale bod. Geen nood, er staan meer huizen te koop; we zoeken gewoon verder.

Een volledig overzicht van onze werkzaamheden bij de aankoop van uw woning ziet u in het aankoopschema.