Wilt u samen met ons aan de slag om uw huis te verkopen? Graag!

Verkoopopdracht

Nadat we samen de vraagprijs en de verkoopaanpak hebben besproken, leggen we alle afspraken zoals de vraagprijs, no cure no pay en de directe opzegmogelijkheid zonder kosten vast in een verkoopopdracht. Deze verkoopopdracht bevat bij ons geen kleine lettertjes en beslaat slechts één kantje. Meer tekst hebben wij voor onze heldere en eerlijke afspraken niet nodig.

Verkoopbrochure

Na het invullen van het vragenformulier verzamelen we alle relevante informatie over uw woning. Hiervoor doen wij onderzoek in onder andere het bestemmingsplan en het kadaster. Zodra we alle informatie compleet hebben stellen wij de verkoopbrochure en presentatie van uw woning op. Deze brochure leggen we eerst in concept ter goedkeuring aan u voor. Na uw goedkeuring van de definitieve versie starten we de verkoopcampagne.

Verkoopcampagne

Vervolgens plaatsen we ons opvallende 'Te Koop'-bord op uw huis en starten we met de verkoopcampagne. Allereerst kijken we of er in ons eigen zoekersbestand een mogelijke koper te vinden is. Vervolgens presenteren wij uw woning op internet via Funda, Jaap, Huislijn, de website van de Makelaarsvereniging Amsterdam (MVA), en via sociale netwerken als Twitter en Facebook.
Voor een gedetailleerd overzicht van onze werkzaamheden kunt u het verkoopschema bekijken.

Bezichtigingen

Zodra een geïnteresseerde uw woning wil bezichtigen maken wij daarvoor met u een afspraak. De klant is koning en bovendien een potentiële koper. Daarom richten wij ons bij het maken van een bezichtigingsafspraak altijd naar de wens van de geïnteresseerde(n). Indien gewenst maken we ook afspraken voor de avonduren of zaterdags.

Zonder u...

Niemand kent uw woning zo goed als u. Toch vinden wij dat het ónze taak is om uw huis aan geïnteresseerden te laten zien. Wij vragen wij u dan ook om niet mee te lopen bij een bezichtiging. Waarom?

  • Huizen verkopen is ons dagelijks werk, wij weten hoe te reageren op vragen en eventuele kritiek. Emoties spelen een grote rol in het beslissingsproces, het is belangrijk om daar passend op te reageren.
  • Kijkers zijn ten opzichte van de eigenaar vaak terughoudend in het uiten van hun mening. Ze willen de verkoper niet kwetsen. Doordat ze bij ons wel hun kritiek en hun op- en aanmerkingen uiten, zijn wij in staat daar goed op in te spelen.
  • Al rondlopend met de kijkers bouwen wij een contact met hen op, krijgen wij beter inzicht in wat zij zoeken en kunnen wij hen, wanneer zij niet verder willen met uw woning, misschien een ander huis uit ons aanbod laten zien. Wanneer wij kijkers rondleiden in een ander huis dan het uwe, kan dit hen op het spoor brengen van uw huis. Zo profiteert u, net als onze andere opdrachtgevers, van onze dynamische verkoopactiviteiten.

Let op!
Wij maken altijd vooraf een afspraak met u en sturen geïnteresseerden dus nooit alleen bij u langs. Als iemand bij u aanbelt met het verhaal dat wij hem of haar hebben langs gestuurd, dan klopt dit zeker niet en moet u deze persoon beslist niet binnenlaten!

Verslag

Na iedere bezichtiging nemen wij direct contact met u op om verslag uit te brengen. Ook zodra de kijkers bij ons op de bezichtiging terugkomen, bellen wij hun reactie direct aan u door. Vanzelfsprekend houden wij u ook regelmatig telefonisch en per email van het verkoopproces op de hoogte. En natuurlijk kunt u ons ook altijd zelf bellen als u vragen, opmerkingen of kritiek heeft. Of gewoon om even bij te praten.

Onderhandelingen en verkoop

Zodra de juiste koper voor uw huis gevonden is, voeren wij in nauw overleg met u de onderhandelingen. Bij overeenstemming zorgen wij ervoor dat alle afspraken goed worden opgenomen in de koopovereenkomst en dat deze zo snel mogelijk door u en de koper wordt getekend. We zien erop toe dat de koper alles in het werk stelt om de benodigde hypotheek zo snel mogelijk rond te krijgen en de waarborgsom stort. Wij controleren alle notariële contracten en afrekeningen en begeleiden u bij de notaris. Kortom, wij begeleiden de hele verkoop van uw huis tot na de eigendomsoverdracht. Onze taak zit er immers pas op nadat de eigendomsoverdracht van uw woning tot tevredenheid van alle partijen is afgewikkeld. En uiteraard kunt u, net als de koper, ook na de eigendomsoverdracht nog op ons rekenen.