Vorige | Volgende

Elandsgracht 65 bov AMSTERDAM, Jordaan

Bewaar object
Deze woning is verkocht

Omschrijving

Aan de Elandsgracht in de gezellige Jordaan om de hoek bij de Negen Straatjes ligt deze unieke bovenwoning. De woning van circa 122m2 is verdeeld over maar liefst 4 verdiepingen, in 2006 intern verbouwd en onder andere voorzien van een luxe designkeuken. Er is een mogelijkheid voor het aanleggen van een uniek en zonnig terras aansluitend aan de eerste verdieping (hier moet nog wel een vergunning voor worden aangevraagd bij de gemeente).

Beschrijving en indeling:
Deze unieke bovenwoning ligt aan Elandsgracht, in de gezellige Jordaan om de hoek bij de Negen Straatjes. De Elandsgracht is in 1891 gedempt en sinds 1975 wordt rond de Elandsgracht het jaarlijkse Jordaanfestival gehouden. Deze woning beslaat maar liefst vier verdiepingen van het pand uit begin 1900. De charmante erkers en andere authentieke details zoals het glas in lood en originele schouwen doen nog aan deze periode terugdenken. In 2006 is de woning intern gerenoveerd waarbij onder andere de elektra, het stucwerk en de keuken zijn aangepakt.

Middels de eigen entree aan de Elandsgracht leidt een trap naar de eerste verdieping. Deze verdieping is momenteel ingericht als werkkamer met een charmante erker aan de voorzijde. Aan de achterzijde is toegang tot het platte dak op de uitbouw van de benedenverdieping, wat zich uitstekend leent voor een fantastisch terras. De mogelijkheid voor het dakterras is opgenomen in de splitsingsakte. Er dient echter nog wel een vergunning bij de gemeente worden aangevraagd.

Op de tweede verdieping bevindt zich de luxe woonkeuken. De designkeuken is in 2006 geplaatst en voorzien van een Boretti afzuiger en gasfornuis met oven en een Bosch vaatwasmachine. Aan de voorzijde is wederom een charmante erker en aan de achterkant een balkon op het zuiden.

De derde verdieping is ingericht als zitkamer en heeft aan de voorzijde een frans balkon met uitzicht over de Elandsgracht en aan de achterzijde een balkon met balkonkast.

Op de vierde verdieping ligt de slaapkamer met een badkamer met douche en toilet. Op de overloop bevindt zich de aansluiting voor de wasmachine.

Kenmerken en bijzonderheden:
- Bovenwoning van 122m2, bestaande uit vier verdiepingen
- Mogelijkheid voor een uniek en zonnig terras, aansluitend aan de eerste verdieping
- De woning is voorzien van massief houten vloeren
- VvE kosten bedragen €133,99 per maand
- Geen cv aanwezig, verwarming middels gaskachels
- Gelegen op eigen grond
- Het houtwerk aan de voorkant van het pand is in 2010 geschilderd, de achterkant moet binnenkort aangepakt worden
- In de vraagprijs is rekening gehouden met het te plegen onderhoud aan de achtergevel en te verwachten funderingsherstel

Locatie:
De Elandsgracht ligt midden in de gezellige Jordaan en om de hoek bij de Negen Straatjes. De Elandsgracht is in 1891 gedempt en sinds 1975 wordt rond de Elandsgracht het jaarlijkse Jordaanfestival gehouden. In de buurt zijn er tal van cafeetjes, restaurants en winkeltjes. Op de hoek van de Eerste Looiersdwarsstraat en de Looiersgracht straat zit bijvoorbeeld het gezellige café Festina Lente. Boodschappen kun je doen bij de Albert Heijn op de Elandsgracht of bij een van de vele speciaalzaakjes op de typische Jordaanse grachten en dwarsstraten. In de buurt zijn meerdere openbaar vervoermogelijkheden, bijvoorbeeld op de Marnixstraat en het Leidseplein naar onder andere het Centraal Station. Binnenkort zal de Elandsgracht opnieuw ingericht worden, zie voor de plannen: https://www.amsterdam.nl/wonen-leefomgeving/bouwprojecten/bouw/projecten-stadsdeel-3/projecten-gebied-1/elandsgracht-ontwerp/


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
This unique apartment is located in the middle of the Jordaan, around the corner of the Nine Streets. The apartment of approximately 122 m2 is divided over 4 floor levels and has the possibility of creating a roof terrace on the first floor (a permit from the municipality still needs to be obtained).

Description and layout:
The apartment is situated on the first, second, third and fourth level of a building from around 1900. The charming bay windows still remind of this period. In 2006 the apartment was renovated internally among which the Elektra was renewed, the plasterwork done and a design kitchen installed.

From the ground floor, the private entrance and staircase lead to the first level. This level is currently used as work space with a charming bay window looking out over the Elandsgracht. At the backside there is access to the roof of the ground floor extension, which would be ideal as a fantastic roof terrace. The possibility for a roof terrace is registered in the act of division. However the buyer still needs to get a permission from the municipality.

On the second level is the kitchen and dining space. The design kitchen is installed in 2006 and equipped with a Boretti gas stove and extraction and a Bosch dishwasher. In the front is another bay window and in the back a balcony facing south.

On the third level you can find the living room, with in the front a French balcony overlooking the Elandsgracht and in the back a balcony.

The bedroom is situated on the fourth floor together with a bathroom with shower and toilet. There is also a connection for a washing machine.

Characteristics:
- Apartment of approximately 122 m2 over four floors
- Possibility of creating an unique and sunny terrace on the first floor
- Massif oak flooring
- Association of owners €133,99 per month
- Gas heaters (no central heating)
- Free hold
- The backside of the building needs to have maintenance. In the asking price this maintenance is already included as well as costs for expected foundation work

Location:
The Elandsgracht is located in the centre of the popular Jordaan area around the corner of the "Nine Streets". Around the Elandsgracht the yearly Jordaanfestival is held. In the direct neighbourhood there are lots of shops, restaurants and nice cafes. You can get groceries at the supermarket on the Elandsgracht or at one of the many shops on the other typical Jordanese canals and streets. Close by are multiple public transport possibilities, for example to the Central Station. In the nearby future the Elandsgracht will be renewed, see for plans: https://www.amsterdam.nl/wonen-leefomgeving/bouwprojecten/bouw/projecten-stadsdeel-3/projecten-gebied-1/elandsgracht-ontwerp/
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Service kosten
€ 134 p/m
Status
Verkocht
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Bovenwoning
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1900

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
122 m²
Gebouwgebonden buitenruimte
5 m²
Bruto inhoud
360 m³

Indeling

Totaal aantal kamers
4
Aantal slaapkamers
1
Aantal badkamers
1
Voorzieningen badkamer
toilet, douche

Energie

Soort verwarming
gaskachels
Warm water
geiser eigendom

Kadastrale gegevens

Gemeente
Amsterdam
Sectie
E
Indexnummer
2
Perceel
9920
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Ligging
In centrum
Bekijk alle kenmerken

Alle foto's

Deel dit object

Meer informatie?

Neem contact met ons op