Vorige | Volgende

Balistraat 50 I AMSTERDAM

Bewaar object
Deze woning is verkocht

Omschrijving

Een goed ingedeeld 2 kamer appartement van circa 40m2 gelegen in een charmant gebouw met twee balkons! Deze woning ligt in een mooie en rustige straat in Amsterdam oost. Het appartement bevindt zich op de eerste etage en heeft een ruime slaapkamer met Frans balkon aan de voorzijde, en een gezellige woonkamer met open keuken én heerlijk zonnig balkon aan de achterzijde. Bij de woning hoort ook nog een grote bergkamer op de zolderverdieping.

Beschrijving en indeling:
Via de gemeenschappelijke entree en trappenhuis bereik je de eigen entree op de eerste etage. Je komt binnen in de hal met bergkast met de CV ketel. De ruime woonkamer met eethoek en open keuken is aan de achterzijde van de woning. De nette open keuken in de uitbouw van de woning is voorzien van losse apparatuur. Aan de woonkamer en keuken grenst een heerlijk zonnig balkon op het zuidwesten dat leuk wegkijkt over het groen van de binnentuinen. De ruime slaapkamer met Frans balkon ligt aan de voorzijde van de woning. De badkamer is voorzien van een toilet, wastafel en douche. Hier is ook de aansluiting voor de wasmachine.
Bij het appartement hoort nog een grote berging van circa 7 m2 voorzien van inbouwkast en elektra op de zolderverdieping van het gebouw.

Kenmerken:
- 2 kamer appartement van circa 40 m2
- Goede indeling
- Zonnig balkon op het zuidwesten aan de achterzijde en Frans balkon aan de voorzijde
- Ruime slaapkamer
- Lamel parketvloer
- Volledig voorzien van dubbele beglazing
- Grote bergkamer op zolder
- Eigen grond
- VvE maandelijkse servicekosten €140

Locatie:
Het appartement ligt in de Balistraat in de Indische buurt in stadsdeel Oost. De buurt is de afgelopen jaren veranderd in een hippe stadswijk met veel gerenoveerde panden, talloze voorzieningen en verscheidene horecagelegenheden op loopafstand! Bijna elke week komt er wel weer een geweldig leuke winkel of eetgelegenheid bij. Om de hoek vind je de Javastraat en het Javaplein met o.a. het prachtige Badhuis (één van de laatste badhuizen in Amsterdam, dat in 1982 haar deuren sloot waar op dit moment een leuke horecagelegenheid herbergt) en het bekende restaurant Wilde Zwijnen. In de nabije omgeving vind je verschillende restaurants, cafés en winkels aan. Er zijn talloze openbaar vervoersvoorzieningen, diverse trams, bussen en NS Station Muiderpoort. Via de Zuiderzeeweg is er een goede verbinding naar Ringweg A-10 en er is voldoende parkeergelegenheid.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

This well laid out apartment of approximately 40m2 in a charming building with two balcony's is located in a quiet street in the trendy district Oost. The apartment is situated on the first floor and has a spacious separate bedroom, a living room with open kitchen and a sunny balcony at the back and a French balcony at the front. Extra: the house has a large storage room in the attic.

Description:
Through the communal entrance and staircase you reach the private entrance on the first floor. You enter the hall with a closet with the heating system. The spacious living room with dining area and open kitchen is located at the rear of the house. The neat open kitchen is in the extension of the house and is equipped with loose appliances. Adjacent to the living room and kitchen is the sunny balcony facing southwest with nice views over the greenery of the gardens. The spacious bedroom with French balcony is at the front of the house. The bathroom has a toilet, sink and shower. Here is also the connection for the washing machine.
The apartment has a large storage room of approximately 7 m2 with built in closet and electricity in the attic of the building.

Features and details:
- One bedroom apartment of approximately 40 m2
- Good layout
- Sunny balcony facing southwest at the back and a French balcony at the front
- Spacious bedroom
- Lamel parquet flooring
- Double glazing
- Large storage room in the attic
- Free hold
- Association of owners monthly service charges € 140

Location:
The apartment is located in the Balistraat in the Indische buurt that is part of district Oost. Past years the neighborhood has changed into a trendy neighborhood with lots of renovated buildings, many facilities and several restaurants within walking distance! Almost every week there will pop up a nice new store or restaurant. Around the corner you will find the Javastraat and Javaplein with the beautiful 'Badhuis' (one of the last bathhouses in Amsterdam, which closed its doors in 1982, and now futures a nice restaurant) and famous restaurant Wilde Zwijnen. In the vicinity are several restaurants, cafes and shops. The public transport facilities are plenty, trams, buses and railway station Muiderpoort are around the corner. Through the Zuiderzeeweg there is a good connection to Ring A-10 and there is plenty of parking space.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Interview met de verkopers:

1. Sinds wanneer is deze woning jullie eigendom?
Sinds 2006.
2. Wat was jullie reden om destijds de woning te kopen?
In die tijd was ik single en kwam ik net terug uit het buitenland waar ik een periode woonde. Het was op dat moment makkelijker en financieel voordeliger om in Amsterdam een woning te kopen dan te huren. Ik kende de Indische buurt al en vond het er gezellig. Het was ook duidelijk dat er flink in de buurt geïnvesteerd zou gaan worden. En dat is gebeurd!
3. Wat vind je bijzonder aan jullie woning?
De woning is klein maar fijn. Hij is heel handig ingedeeld en oogt daardoor groter dan het aantal m2. Het is vooral prettig dat het balkon aansluit op de openkeuken.
Verder is het een woning met geschiedenis, een echt Amsterdams huisje van voor de oorlog. De Balistraat is een van de mooiste straatjes in de Indische buurt. Rustig, maar toch om de hoek van de levendige Javastraat.
4. Is er in de loop van de jaren veel aan de woning verbouwd of veranderd?
De woning is goed onderhouden en we hebben twee jaar geleden ook het binnenwerk geschilderd. Er is een mooie parketvloer ingelegd, die nog 3 keer opgeschuurd kan worden. Verder hebben we de berging op zolder opgeknapt. Dit is een mooie berg/logeer/studeerruimte geworden.

5. Zijn er ook minpuntjes te vermelden?
In de balken van benedenwoningen in dit blok is in 2014 zwam geconstateerd. De balken zijn in een aantal woningen reeds vervangen. In woning 50H (de beneden woning) moet dit nog gebeuren. Er is in 2015 grondig onderzoek gedaan en er ligt op het moment een offerte voor de renovatie. Deze kan en zal bekostigd worden door de VVE. Er zit genoeg in het reserve fonds. Het zal voor de bewoonster van 50H voor overlast zorgen, maar de overige bewoners zullen behalve 2 weken geluidsoverlast weinig problemen ondervinden.

6. Wat kun je vertellen over de (woon)omgeving?
De Indische buurt is levendig en hip. Er zijn tal van leuke restaurantjes en winkeltjes te vinden en er komen er steeds meer bij! Veder is het vlak bij het Flevopark, een van de mooiste parken van Amsterdam en het recent prachtig gerenoveerde Oosterpark.
Er ligt een school tegenover de woning. Dit is een kleine gezellige buurt school waar niet veel kinderen met de auto gebracht en gehaald worden, dus er is weinig overlast. Iemand die om 9 uur op zijn werk moet zijn en om 6 uur thuiskomt, merkt er überhaupt niks van. Weekenden en vakanties zijn heerlijk rustig. Het open schoolpleintje aan de overkant zorgt voor extra licht in de woning.
De woning ligt naast buurtcentrum de Meevaart. Hier wordt wel eens wat georganiseerd, maar nooit tot laat in de avond.
7. Wie wonen er naast/boven jullie?
Beneden ons woont een rustige alleenstaande oudere dame. Boven ons woont een rustige single jonge dame. Je hoort haar eigenlijk niet. Op de derde verdieping woont een klein gezin met een tiener dochter. Vriendelijke mensen.
8. Waarom staat de woning te koop?
Wij hebben 2 jaar met z'n drietjes in de woning gewoond. Dat is niet ideaal, maar ging door de ruime slaapkamer prima. Met een tweede kind op komst is het toch echt te krap. We gaan verhuizen naar een beneden woning 3 deuren verder, dus we blijven in dezelfde leuke straat en fijne buurt!
9. Zijn er nog andere zaken te melden die voor een koper interessant zijn?
Het is makkelijk een parkeervergunning te krijgen zonder wachttijd en voor een redelijke prijs.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Service kosten
€ 140 p/m
Status
Verkocht
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Appartement
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1906-1930

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
40 m²
Gebouwgebonden buitenruimte
3 m²
Externe bergruimte
7 m²
Bruto inhoud
99 m³

Indeling

Totaal aantal kamers
2
Aantal slaapkamers
1
Aantal badkamers
1
Voorzieningen badkamer
toilet, douche, wastafel

Energie

Energielabel
Klasse E
Soort verwarming
c.v.-ketel
Warm water
c.v.-ketel

Kadastrale gegevens

Gemeente
Amsterdam
Sectie
S
Indexnummer
2
Perceel
9119
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Bekijk alle kenmerken

Alle foto's

Deel dit object

Meer informatie?

Neem contact met ons op