english pages

Verkooptips

Een huis kopen is een emotionele, zintuigelijke gebeurtenis; een aankoopbeslissing wordt voornamelijk door het gevoel bepaald. Als wij samen kunnen bereiken dat kijkers het gevoel krijgen dat uw huis hun thuis kan worden is uw huis verkocht! Daarom enkele tips die daarbij kunnen helpen:

Hond uit wandelen, kattenbak schoon.

Hoe lief en rustig uw hond ook is, voor de verkoop van uw woning is het beter als hij tijdens de bezichtiging niet thuis is. Ook al zijn de kandidaten voor uw woning niet bang voor honden; een blaffende of opspringende hond zal geen positieve invloed hebben op het resultaat van de bezichtiging. Heeft u een kat? Voorkom dat een stinkende kattenbak de sfeer verpest.

Verwen uzelf met een bos bloemen

Zorg dat uw woning schoon is. Lap de ramen, stofzuig het hele huis en maak de badkamer, toilet en keuken schoon. Haal de was uit het trapgat zodat kopers zich geen weg hoeven te banen tussen drogend wasgoed. Frisheid en een lekkere geur in huis zijn echt belangrijk. Laat het lekker ruiken in huis en lucht alle kamers. Een appeltaart in de oven hoeft niet, maar een bos verse bloemen op tafel werkt altijd goed.

Een warm welkom

Warmte en licht geven een bezoeker een behaaglijk gevoel waardoor zij zich uw huis beter als hun thuis kunnen voorstellen. Open daarom voor de bezichtiging alle gordijnen en vitrages en doe verlichting aan op een paar strategische plekken, zowel binnen als buiten. Bent u inmiddels verhuisd en staat... Lees verder uw woning leeg? Voorkom dat de woning koud en vochtig wordt. Laat de verwarming in de frisse en koude jaargetijden zachtjes branden en zorg voor voldoende verlichting. Wij zorgen dat wij kort voor de bezichtiging in uw huis aanwezig zijn om te luchten, de brievenbus te legen, de wastafels et cetera door te laten lopen ter voorkoming van rioolluchtjes en zetten de thermostaat even wat hoger zodat wij de kijkers kunnen verwelkomen in een lekker warm huis.

Less is more

Ruimte is belangrijk, verwijder overbodige spullen en zorg dat uw woning opgeruimd is. Ook de bergkast, zolder of kelder moeten niet te vol staan met allerlei spullen want een koper is op zoek naar ruimte. Vergeet de kasten niet, want geÔnteresseerde kijkers willen ook daar graag in kijken. Hoe beter kasten georganiseerd zijn, hoe ruimer ze lijken.

Opknappen is lonend.

Een potentiŽle koper vormt vaak al een mening over uw woning voordat hij binnen is.
Zorg daarom dat ook de buitenkant van uw woning er netjes uitziet. Een fris geschilderde voordeur, een net trappenhuis of een verzorgde voortuin geven al een positieve eerste indruk. Maar ook in huis... Lees verder schrikt slordigheid kijkers af.
Pak daarom al die kleine klusjes aan die u altijd nog een keer wilde doen. Zet die plint vast die al een tijdje los zit, werk afgebladderde muren en lekkageplekken bij en repareer klemmende deuren en druppelende kranen. Als kleine dingen al verwaarloosd zijn vraagt onze mogelijke koper zich af wat uw woning nog meer mankeert.
Smaken verschillen, maar een kijker moet zich kunnen voorstellen dat hij of zij in uw huis woont. Heeft u felgekleurde muren? Uw woning verkoopt beter als alle muren egaal zijn geschilderd in lichte en natuurlijke kleuren.
Soms loont het zelfs om te investeren in een grotere opknapbeurt, waarbij de belangrijkste mankementen worden aangepakt. Zoín investering wordt vaak dubbel en dwars terug verdiend dankzij een snellere verkoop met een hogere verkoopsom. Wij kijken graag met u of zoín opknapbeurt ook voor de verkoop van uw woning lonend is.

Laat de bezichtigingen aan ons over.

Loop tijdens bezichtigingen niet mee. Kijkers uiten eventuele kritiek minder spontaan met u erbij omdat ze bang zijn om u te kwetsen. Daarnaast oogt iedere ruimte kleiner naarmate er meer mensen in staan. Stel u dus terughoudend op en laat ons het woord doen. Geef kijkers niet de indruk dat u heel graag wilt verkopen want zij zullen bij een eventueel bod zeker gebruik maken van die wetenschap. (Zie ook onder Samen verkopen / zonder u)

Bookmark and Share