english pages

Wittenburgergracht 19 AMSTERDAM

Deze woning is onlangs verkocht
Fotopresentatie:
Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten Klik op de foto om te vergroten
Deel dit object:
Kenmerken:
Soort woning  :  Appartement met lift
Bouwtype  :  Bestaande bouw
Status  :  Verkocht
Aanvaarding  :  in overleg
Service kosten  :  € 280 p/m
Bouwjaar  :  1662
Ligging  :  Aan water, in centrum, vrij uitzicht
Woonoppervlakte  :  80 m²
Externe bergruimte  :  6 m²
Inhoud  :  200 m³
Totaal aantal kamers  :  3
Aantal slaapkamers  :  2
Overige ruimte  :  toilet, hal, berging
Omschrijving:
Bijzonder charmant en karakteristiek 3 kamer hoek appartement van 80m2 met uitzicht over de Kattenburgervaart. Deze woning ligt op de 3e etage (met lift!) van rijksmonumentaal pakhuis “de Paerl” uit 1662. Het charmante balken plafond, de hoekligging met het uitzicht over de vaart en de 2 ruime slaapkamers maken het absoluut een bijzondere woning!

Beschrijving en indeling:
“De Paerl” is een rijksmonumentaal pakhuis uit 1662 welke in 1986 geheel gerenoveerd is met oog voor, en behoud van, de karakteristieke elementen zoals de originele balken en luiken. De gezamenlijk entree, trappenhuis of lift leiden naar de eigen entree op de derde etage. Een centrale hal geeft toegang tot de verschillende vertrekken. De woonkamer bevindt zich aan de achterzijde van het pakhuis en heeft een schitterend uitzicht over de Kattenburgervaart. De half afgesloten keuken ligt naast de woonkamer en is ruim genoeg voor een gezellige eethoek. Het appartement beschikt over 2 ruime slaapkamers, gescheiden door de badkamer. De badkamer is voorzien van een ligbad, douche, wastafel en de aansluiting voor de wasmachine. In de hal bevindt zich een separate toilet en een bergkast met de CV ketel en mechanische ventilatiesysteem. Op de begane grond is nog een externe berging aanwezig.
Het pakhuis beschikt over een eigen aanlegsteiger. Er bestaat momenteel een wachtlijst van 1 persoon voor het aanleggen van een eigen bootje aan deze steiger.

Locatie:
De Wittenburgergracht ligt in het centrum van Amsterdam, vlakbij het Scheepsvaartmuseum en grenzend aan Artis en de Plantagebuurt. Het maakt onderdeel uit van de Oostelijke Eilanden welke in de 17e eeuw aangedempt zijn uit het IJ. Op de Oostelijke eilanden waren veel scheepswerven, o.a. van de VOC. Daarnaast zijn er nog steeds oude monumentale gebouwen, o.a. is de Theaterfabriek er gevestigd en het populaire stadsstrand Roest.
Er zijn verschillende restaurants, cafés en winkels op loopafstand (Albert Heijn om de hoek). En je fiets of loopt via de Kadijken of langs het Scheepvaartmuseum zo naar het centrum en Centraal Station. Met de auto ben je via de IJ-tunnel of Piet Heintunnel snel op de Ringweg A10, maar er zijn ook voldoende openbaar vervoer mogelijkheden met een bushalte voor de deur en de tram op een paar minuten lopen. Parkeren kan voor de deur en er is momenteel geen wachttijd voor het verkrijgen van een parkeervergunning!

Kenmerken:
- Rijksmonumentaal pakhuis uit 1662
- Hoekwoning van circa 80m2
- Met beide kanten aan het water van de Kattenburgervaart gelegen
- Originele balkenplafond
- 2 slaapkamers
- Lift aanwezig
- Extra berging
- Mogelijkheid voor het aanleggen van een bootje aan de eigen aanlegsteiger (wachtlijst van 1 persoon)
- Eigen grond
- Actieve en gezonde VvE, maandelijkse servicekosten €279,59
- Voorkeur voor Mol Notariaat
Nabijgelegen:
Contactgegevens:Uw makelaar voor dit object is:

Naam: Alice Bakker
EMail: alice@alicebakker.nl


1e Looiersdwarsstraat 19 hs, 1016 VL Amsterdam
Telefoon: 020-7371435
E-mail: alice@alicebakker.nl
Internet: www.alicebakker.nl